Floresti. Hayasi Activ. Campioni Karate


modificat în:

postat în categoria REPORTAJ

Copiii din localitatea Floresti, judetul Cluj, au devenit vedete, dar nu in Romania, ci in strainatate, acolo unde castiga, pe banda rulanta, titluri europene si mondiale la karate. 56 de elevi si tineri studenti la categoriile copii, cadeti, juniori si seniori se antrezeaza la Clubul Hayashi Activ, infiintat in urma cu zece ani de catre profesorul-antrenorul Adrian Gherman. La ultima competitie, Cupa Europeana de karate din Ungaria, florestenii au participat cu 18 concurenti, din care au fost premiati 16.

La clubul din Floresti, in stilul shotokan, au fost dezvoltate doua linii competitionale: kata (lupta cu unul sau mai multi adversari imaginari) si kumite (lupta dintre doi adversari, fara contact).

Bilantul pe un deceniu al clubului este greu de contabilizat: 20 de titluri de campioni mondiali, 16 - de campioni europeni si cate 10-15 titluri de campioni nationali, in fiecare an. Si, cu siguranta, titlurile se vor inmulti si in acest an, pentru ca urmeaza, in luna mai, Campionatul National de Copii (Bucuresti), cel de cadeti, juniori si seniori de la Targu Mures si Cupa Angliei, la sfarsitul lunii.

Apoi clubul din Floresti va merge, in luna iunie, la Campionatul Mondial de Seniori, din Odessa (Ucraina) si la Campionatul European de Copii, Cadeti si Juniori, programat, anul acesta, in Romania, la Constanta, in septembrie.

Din pacate, victoriile karatistilor din Floresti sunt ignorate de autoritatile centrale si judetene. Singurul sprijin financiar pe care-l primesc campionii de la Hayasi Activ vine din partea Consiliului Local, care a finantat constructia salii de antrenamente si premiaza sportivii, dupa competitii.

© TV-net.ro 2007-2015 www.tv-net.ro